Добра новина за всички васкинирани служители в община Белица.13-а и 14-а

...
Добра новина за всички васкинирани служители в община Белица.13-а и 14-а
Коментари Харесай

Първа община в България вдига с 20 % заплатите и дава 13-а и 14-а заплата на всички ваксинирани

Добра вест за всички васкинирани чиновници в община Белица.

13-а и 14-а заплата ще получат имунизираните чиновници на община Белица. Увеличаването на възнагражденията с 20% ще е със задна дата и ще се резервира за идната година, изясни кметът на общината, оповестява.

Засега имунизираните чиновници в общината Белица не са доста: към 15%. Решението на кмета Радослав Ревански е да подтиква процеса – с пари.

" Тези хора, които се имунизират ще получат 20% нарастване със задна дата от 1 януари 2021 година, а другояче за тези, които не са имунизирани и няма да се имунизират е 10 % ", изясни Ревански.

Условието хората да заслужат по-високи заплати е да се имунизират в идващите 10 дни. След това нарастването ще се резервира за непрекъснато.
" Решението е тяхно, не карам никой със мощ, със напън. Просто върша всичко допустимо да ги убедя – с персонален образец. Това, което приказвам, го върша, демонстрирам им че съм имунизиран, с трета доза дори, с цел да може и те да вземат персонален образец ", разясни кметът.

Охранителят Исмаил Донгьов е измежду хората, които до момента са се колебаели дали да се имунизират. 20-те % нарастване на заплатата обаче се оказват задоволителен тласък.

В Белица са безапелационни, че единствено всеобщата имунизация ще съживи стопанската система и ще раздвижи туризма, на който разчитат всички в района.
" Опитно зайче е оня, който чака да се разболее и да види дали ще оцелее. Онзи, който се имунизира, си живее живо, крепко и умерено ", акцентира Ревански.

Кметът още занапред е подготвен да обезпечи екскурзия за хората, които си слагат трета бустерна доза. За пътуването обаче ще се мисли когато в общинска администрация не остане нито един неимунизиран. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР